odcoDC – Cum se instaleaza? – Instalarea oDC-ului se realizeaza relativ usor insa configurarea oDC-ului este cea care da de multe ori dureri de cap. Iata ca in cadrul acestui tutorial va vom arata cum se instaleaza si configureaza oDC-ul. Puteti citi articolul sau urmari videoclipul in care va voi explica pas cu pas cum decurge instalarea si configurarea odc-ului. In primul rand descarcati odc de aici – download odc apoi cititi ghidul pentru a realiza instalarea si configurarea propriu-zisa a odc-ului.

Tutorial instalare odc

 1. Faceti dublu clic pe programul oDC downloadat si apasati butonul “I Agree” si apoi “Next”.
  instalare odc pas 1
 2. In urmatoarea fereastra alegeti locatia unde doriti sa instalati oDC-ul.
  instalare odc pas 2
 3. La terminarea instalarii veti avea o fereastra precum cea din imaginea de mai jos. Apasati “Close”.
  instalare odc pas 3

Configurare oDC

 1. Intrati in Start – Programs – oDC si apasati pe iconita oDC. Se va deschide o fereastra asemanatoare cu cea din imaginea de mai jos. Aici puteti configurara odc-ul astfel: selectati General iar in fereastra din dreapta la Nick scrieti ceva asemanator celui din imagini insa schimbati numele “mariusfan” cu ceva personal. Daca aveti IP-uri publice lasati conexiunea pe Active iar daca aveti IP-uri private este posibil sa mearga mai rapid folosind optiunea Passive.
  configurare odc general
 2. In sectiunea Downloads la sectiunea “Default download category” apasati butonul “Browse” si apoi alegeti folderul in care doriti sa se download-eze programele. La “Unfinished downloads directory” alegeti un folder pentru programele care nu s-au descarcat complet.
  configurare odc downloads
 3. Acum trebuie sa alegem ce punem la share pentru a avea si altii posibilitatea de a descarca ceva de la noi. Alegeti optiunea Sharing din stanga, apoi apasati butonul “Add Folder” si selectati un folder unde aveti programe, filme sau muzica pe care o puteti pune la dispozitia celorlalti.
  La “Upload Slots” alegeti cel putin 5 si apasati butonul OK.
  configurare odc sharing

Acum ca ati realizat si configurarea oDC-ului acum trebuie sa cautati ceea ce doriti.

Cautarea in oDC

 1. Apasati pe steluta galbena din meniul de sus si puteti introduce, pentru inceput, datele din imaginea de mai jos apoi apasati OK. Aici puteti introduce toate hub-urile de odc pe care le preferati. Aici aveti o lista cu huburi odcwww.dchubs.ro
  odc favorites
 2. Apoi selectati casuta cu hub-ul la care doriti sa va conectati, alegeti hub-ul si apasati butonul de jos – “Connect”.
  conectare hub odc
 3. In acest moment se realizeaza conectarea la hub-ul odc selectat la Favorites. Va trece o perioada de timp pana cand se va finaliza operatiunea de conectare la hub.
  odc conectare finalizata
 4. Acum urmeaza cautarea propriu-zisa in oDC. Apasati pe lupa din meniul de sus si in casuta “Search for” scrieti un cuvand descriptiv pentru ceea ce doriti sa cautati. La File type puteti alege ce tip de fisiere sa caute iar la Search options bifati “Only users with free slots”. Apasati “Search” sau tasta “Enter”.
  cautare odc
 5. In partea dreapta o sa apara lista disponibila de fisiere pe care le puteti descarca. Alegeti fisierul dorit si faceti dublu clic pe el sau clic dreapta si alegeti Download.

Cam aceasta ar fi instalarea, configurarea odc-ului + cautarea in odc.

Pentru ce folositi programe tip sharing?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...